Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde
Laster Arrangementer

Foredrag om rype- og skogsfuglforvaltning

Bilde: Ola Nordmann

Tidspunkt

29. mai

18:00 - 21:00

Sted

Gildevangen, Ogndalsvegen 901
Steinkjer, 7718 Norge
+ Google-kart

Steinkjer fjellstyre og Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF arrangerer foredrag med fokus på forvaltning av rype og skogsfugl. Vi har fått med oss Lasse Frost Eriksen og Bjørn-Roar Hagen, to dyktige foredragsholdere fra Hønsefuglportalen og Nord Universitet til å fortelle om forvaltning av skogshøns, utfordringer, muligheter og fremtidige suksesskriterier for å sikre gode bestander. Det blir også mulighet til å stille spørsmål til foredragsholderne.

Foredraget arrangeres på Gildevangen.

Dato og tid: 29.05.2024 kl 18.00
Inngang: 100,- kr pr pers.

Hvem er Bjørn-Roar og Lasse?

Bjørn-Roar Hagen,
Biolog med masterutdanning i naturforvaltning ved Nord Universitet. Underviser i naturforvaltning, har småvilt som forskningsområde med vekt på lirype og skogsfugl. Bjørn-Roar vil ta for seg skogsfugl og skogsfuglforvaltning, blant annet med bakgrunn i feltundersøkelser gjort i Ogndal de siste 30 år.

Lasse Frost Eriksen,
Biolog med doktorgrad på rype. Bakgrunn fra NINA og Nord Universitet og jobber som småviltforsker ved NINA. Lasse vil fokusere på lirypa, rypeøkologi, bestandsutvikling, forvaltning og litt om resultater fra rypeforskninga.

Det blir trukket noen uttrekkspremier sponset av Steinkjer fjellstyre og Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF blant foredragets deltagere.
UL Ogna står for enkelt kaffesalg under arrangementet.

Vi ser frem til et arrangement med dyktige foredragsholdere som har oppdatert kunnskap om noen av vår mest ettertraktede småvilt-arter.
Vel møtt!