Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde
Laster Arrangementer

Ogndalskveld på Hilmarfestivalen

Bilde: Ola Nordmann

Tidspunkt

6. november 2019

20:00 - 21:30

Sted

Dampsaga Kulturhus, Bogavegen 10
Steinkjer, 7725 Norge
+ Google-kart

Pris

120kr

Hilmarfestivalen ønsker å presentere lokal kultur, og har i den forbindelse sendt invitasjon til lag og foreninger i Ogndal om å presentere lokal sang musikk og dans på årets festival.

Nå har vi fått samlet 13 innslag som skal underholde oss på Ogndalskveld.

Monicas Toradergruppe spiller fengende toradermusikk. Olav Asbjørn Aunan som er tidligere medlem av Ogndal spellmanslag skal spille gammaldansmusikk fra Ogndal.

Ogndal har flere band å by på. Innenfor sjangeren countrymusikk stiller Joakim Pedersen med bandet sitt STØGG. De skal spille 2 egenskrevne låter fra hans cd plate som han har gitt ut.

 

Ogndalens mest kjente poeter Aksel Sende, Einar Rødset og Jorunn Foss, har skrevet poesi og prosa i flere generasjoner. Denne arven har visegruppa «Nåkkå Ainna» tatt tak i.

Ellrun Ystad som leder denne gruppa har og skrevet melodier til diss tekstene og vil fremføre noen av disse på Konserten.

 

Ogndal har også en konsertpianist på høgt nivå. Hwassue Warberg jobber som lærer på kulturskolen og vil fremføre Hungarian Rhapsody nr.11 av Franz Liszt

 

Konserten vil og inneholde unge talenter både på sang og instrumenter. Elisabeth Røliaunet skal spille på fiolin, Viktoria Reselli skal synge og Sara Heringa Tønne skal spille gitar og synge viser.

 

Ogndalskvelden har også ført til at gamle artister og grupper som har ligget i dvale en stund har våknet til liv igjen. I denne gruppen kan vi skilte med Visegruppa Harmonika og Ogndal Rockeklubb.

Begge var mest aktive på 80 og 90 tallet.

Ogndal Rockeklubb var en institusjon i Ogndal i sin storhetstid. Den vart stifta som et samarbeid mellom UL Ogna og Øvre Ogndal Ungdomslag. Tidlig på 80 tallet og hadde sin glansperiode i slutten av 80 tallet og på 90 tallet. De reiste rundt og holdt dansekurs i store deler av landet, og var til og med både i USA og Russland.

 

Elever fra Ogndal skole skal delta med dans.

 

Ingvild Risan Westerhus er en dame som nettopp har flyttet til Ogndal. «Æ e ikke ogndaling, men føle mæ litt som ein.» sier hun. Og kanskje kan deltakelse på Ogndalskveld føre til at hun føler seg enda mere Ogndaling. Hun er en ivrig sanger og har deltatt i flere sammenhenger med sang i Steinkjer. Ingvild er med i Steinkjer Gospelkor og damegruppa Shades. Vokalist og korist i Vokalbonanza.

 

Og sist men ikke minst har vi koret vårt i bygda. Det er Vålaklang i Øvre Ogndal. De skal synge 2 sanger på konserten.

 

Astrid Skogset Utflyttet Ogndaling fra Hollåsfeltet har tatt på seg jobben som konferaniser, og har lagt regi på forestillingen. Astri har utdanning i teaterregi fra University of Ohio USA. En bedre kvalifisert Ogndaling til denne jobben finnes ikke.

Velkommen på Ogndalskveld.

Billetter kan kjøpes her:
https://hilmarfestivalen.hoopla.no/sales/2411407375

Kontaktperson for arrangementet: Svein Eilert Skrataas, 92410505