Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Dugnad 2022 – Triggerpunkt og Artic Race of Norway

Foto: Egil Henning

Sommeren 2022 har gitt muligheter til nye turmål for mange i Ogndal. Skigruppa har på oppdrag fra Statens Kartverk vært med på dugnaden for å rydde triggerpunkt i kommunen. Skigruppa har med hjelp av mange Ogndalinger sjekket og ryddet 41 triggerpunkt rundt om i bygda. Noen har vært på veikanten, mens andre har vært et godt stykke å gå til, slik som opp mot Brandheia. Denne dugnaden har engasjert ni ulike personer/familier. Det er spesielt to personer som skiller seg ut og det er Ole Jakob Sørensen med 12 punkt og Morten Aasheim rett bak med 11. Skigruppa setter stor pris på deres innsats. Deres innsats har gjort jobben overkommelig, når de til sammen har tar over halvparten av postene.

I august var verdenseliten i sykling på en snarvisitt innom Ogndal. Skigruppa stilte med 11 vakter langs løypa fra Vibeskorsen til Henning skole. Interessant å få oppleve et stort sykkelritt på nært hold. For de fleste var det minimalt å gjøre på vaktposten, men for arrangørene var bidraget fra løypevaktene avgjørende for gjennomføringen av arrangementet. Alle løypevaktene var viktige brikker i et stort arrangement.

Til sammen på disse to dugnadene har skigruppa fått inn ca kr 35 000,-. Dette er noe som kommer godt med i arbeidet med å legge til rette for skiaktivitet i Ogndal. Håper vi går i møte en snørik vinter som gir grunnlaget for mye skiaktivitet i bygda.

Tusen takk til alle som har bidratt på disse to dugnadene. Med positive dugnadsfolk, er det artig å mobilisere til dugnad.

Foto fra Summit Strugstad: Egil Henning

Eksempler på hvordan det var på de ulike plassene, Gyllenåsen og Langhivilin (Dette punktet er tatt vare på).