Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Litteraturkveld på Gildevangen søndag 13.november

UppdaldåggånGildevangen

Søndag 13. november: kl. 1930 –2100 Gildevangen, Ogndal: Ragnhild Vannebo: Møter med Olav Dalgard, tekstar av Kristofer Uppdal frå dei handskrivne avisene til Ul Ogna og Øvre Ogndal ul. Øyvind Nygaard, fløyte. Kvelden er eit samarbeid med Ul Ogna og Ogndal historielag.

Her er alle arrangementa for  UPPDALDÅGGÅN 2022

Fredag 4. november

1645     Åpning av Uppdaldåggån ved bautaen av Kristofer Uppdal ved varaordførar Øystein Bjørnes

1730     Steinkjer bibliotek: Åpning av kunstutstilling av Elin Glærum Haugland. Det er gratis inngang og utstillinga er åpen når biblioteket er åpent, i tillegg til når det er program for Uppdaldåggån i biblioteket, fredag 4. og måndag 7. november.

1745 Steinkjer bibliotek: Atle Berge: Arbeidarlitteratur av i dag.

2000 Vårt Hjem: John Pål Inderberg, Bjørn Alterhaug, Arild Bye og Ove Røsbakk: Kristofer Uppdal og jazz.

Måndag 7. november

1930 Steinkjer bibliotek:  Fredrik Parelius: En studie av galskap, genitenkning og selvfremstilling i Kristofer Uppdals Herdsla.  Arild Bye samtaler med Fredrik Parelius.

Søndag 13. november

1530 –1700 Beitstad skole: Ragnhild Vannebo: Møter med Olav Dalgard, tekstar av Kristofer Uppdal. Øyvind Nygaard, fløyte. Beitstad barnekor m/dirigent Sara Brøndbo deltek. Samarbeid med Beitstad historielag.

I tillegg kjem forfattarbesøk på skolane i Steinkjer kommune. Dette er eit opplegg i samarbeid med Den kulturelle skolesekken/Steinkjer kulturskole

Arr: Kristofer Uppdals venner

Og her heile programmet for Hilmarfestivalen

Kristofer Uppdal var Ogndaling frå han var liten gut til han reiste på folkehøgskole, 18 år gamal.

Vi har lånt handskrivne aviser til Ul Ogna og Øvre Ogndal Ul og plukka ut tekster som Kristofer Uppdal skreiv i desse.

Litt historie: 1887: Kristofer kjem til Langåsen i Ogndalen som gjetar. Starta på Skei skole 27.11.87 – lærar Ernst Kvarving. 1888: Kom til gammelonkelen Ernst Kvarving i Stensenget. Konfirmert 1893. Medlem i Ul Ogna 1896. Skreiv i Hermod. Gikk Namdals Folkehøgskole på Kvitheim både 1896-97 og 97-98. Ein finn tekster av han i nesten alle utgåvene av skoleavisa Frihug frå desse to vintrane. 

Kvelden på Gildevangen er eit samarbeid med Ul Ogna som Uppdal var med på å skipa. Også i samarbeid med Ogndal historielag.