Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Liv og røre i Ogndalsløpet

Fjorten Ogndalinger angrep Stian Sundsvik, men frolingen i gult lot seg ikke vippe av pinnen. Ogndals-løperne som er nærmest Sundsvik her er fra v.: 44 August Helland Iversen, 42 Marius Landsem Melhus, 23 Martin Hanem Bartnes, 40 Thomas Austheim, 24 Svein Anders Melhus og 21 Ola Westerhus.

I alt 57 løpere og trimmere i alle aldre skapte en fin stemning da friidrettsgruppa arrangerte Ogndalsløpet tirsdag 6. juni.

Raskeste mannlige løper i den 5.8 km lange løypa var Stian Sundsvik, først og fremst kjent som en sterk o-løper, men som også løper fort uten kart og kompass. Frolingen kom først i mål med 14 (!) ogndalinger halsende bak.

– Kjempeartig løp
– Det er min første start i Ogndalsløpet. Det var ei kjempefin løype, krevende på variert underlag. Et virkelig artig løp og fint arrangement, sa vinneren etter løpet. Nærmest kom August Helland Iversen og Marius Landsem Melhus, med sistnevntes pappa, fjorårsvinneren Svein Anders på fjerdeplass, og i klasse 50-54 år. Thomas Austheim tok femteplassen.

Sigrid Overrein (17) forsvarte fjorårsseieren blant de kvinnelige løperne i langløypa foran duoen Ingrid Skevik Gjørv, Steinkjer Skiklubb (15) og Astrid Marie Sandhaugen, Ogndal IL (16) som løp dødt løp. Tett bak dem kom, Lina Overrein, Ogndal, som vinner av klasse 40-44 år.

Gunnar Farbus Minnepremie
Det var også ei kortere løype for 11-14 år, og raskeste løper her var Sindre Aalberg fra Beitstad IL, foran Johannes Hanem Bolås, Ogndal IL. Barneløpet for ti år og yngre samlet hele 19 løpsglade sprekinger.

Et verdig innslag var utdeling av Gunnar Farbus Minnepremie til beste løpere i langløypa, fra Ogndal IL. Plakett og et stipend pålydende 1000 kroner ble overrakt Sigrid Overrein og August Helland Iversen, av Gunnar Farbus sønn, Roger Farbu. Friidrettsveteranen Gunnar Farbu gikk bort i mars, og familien ønsket en gave til friidrettsgruppa i Ogndal IL i stedet for blomster. Det kom inn en stor sum.

Aktiviteten blomstrer
Ogndalsløpet 6. juni var det andre større arrangementet i friidrettsgruppas regi på drøye tre uker. Søndag 14. mai ble Ogndalsstafetten arrangert med 116 løpere, hvorav 48 løp på Ogndal sine tolv lag.
Ogndalsløpet bekreftet den store aktiviteten i bygda. Femti av de som var i aksjon i representerte Ogndal IL! Blant dem var også mange av de som slutten av juni utgjør Ogndal ILs lag i St. Olavsloppet.

Ogndalsløpet var det andre arrangementet i Ogndalstrippelen 2023. Karusellrennet på ski 21. mars var det første. Tredje og siste innslag i trippelen er Ogndalsrittet 17. august.

Komplett resultatliste: Resultater Ogndalsløpet 2023.