Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Grandseteren – åpen bu ved foten av hærvola

Grandseteren ligger lengst sørvest i Kjesbu statsallmenning, nær kommunegrensa til Verdal. Setra ligger langt fra folk, og langt fra nærmeste bilvei. Den benyttes mest i skisesongen, da den ligger nært løypenettet på Henningvola.

Til tross for at få ferdes i området om sommeren er Grandseteren et flott turforslag året rundt. Grandsetra ligger i nær tilknytning til flere fiskevann som blant annet Hærvoltjønna, Langvatnet, Kroktjønnin og litlrund tjønna. I tillegg er Grandsetra et ypperlig mellomstopp på en tur til hærvola. Her inne finnes også mange moltemyrer og flott natur.

Grandsetra når man enklest ved å dra fra tjurruholstu, innerst i Pålåsvegen. Herfra følger mann stien inn til Langvatnet og følger myrdragene østover til man kommer til Grandsetra liggende på en egen høyde inne i granskogen. Denne leia er ca 5,5 km en vei.

Alternativt kan man leie båt hos Ogndalbruket i Mokkavatnet. For mer info om dette se her: https://www.steinkjer.kommune.no/kommuneskogene/aktiviteter/bater-kano-kajakk-og-kate-gamme/

Og ta båten over litlfjorden, før man tar beina fatt forbi overreinsslætthaugen og grandseterhøgda. Denne leia er ca 3,5 km å gå.

Koordinater for hytta er:

NORD

7091450.28

ØST

351232.93

Grandseteren er utstyrt med tre senger, vedovn og kokemuligheter på propan. Det er også enkelt kjøkkenutstyr som kokekar og stekepanne. I uthuset er det tørr ved.

Grandseteren har trolig fått navnet fra Tore Pedersen Grande som i 1822 hadde bygd seterhus i området. Selv om seterdrifta ble avsluttet og husa forfalt, var området fortsatt et populært beiteområde, og Grandseteren var da et sentralt utgangspunkt.

En overnatting koster kr 100,- og kan betales med vipps, eller til bankkonto 4410 48 00448 (innbetaling merkes Grandseteren).

Det settes også stor pris på en liten støtte til Grandseteren, slik at fjellstyret kan fortsette å holde den i like god stand også for framtiden.

For mer info, kontakt Steinkjer fjellstyre:

Steinkjer@fjellstyrene.no

+47 957 59 652

Grandseteren