Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Prosjekt nytt kjøkken på Gildevangen

140872909_174558524422038_6110578664441411920_n

Hallgeir Brandtzæg forteller at sist kjøkkenet ble pusset opp var i 1989-1990. Den gang ble det gjort ei gjennomgående restaurering av Gildevangen. Den nødvendige oppussinga av kjøkkenet ble gjort på økonomisk vis, altså ble det gjenbrukt noe kjøkkeninnredning. Noe ble også kjøpt nytt. Resultatet ble et kjøkken som fikk stå i nesten 32 år før det ble bygd nytt. Dette vitner om at de som bygde det den gang har gjort solid arbeid, men allikevel har UL Ogna i flere år lurt litt på om ikke kjøkkenet hadde fortjent å moderniseres. 

Gildevangen framstår som et veldrevet forsamlingshus. Huset ble bygd i 1919, og har vært et samlingspunkt med mange tilhengere gjennom generasjoner. Det er flere faste leietakere på huset i tillegg til utleie til private selskap og til bruk i egne arrangement. Vi vet at for å beholde posisjonen vår i markedet må huset holdes i moderne standard. 

Arrangement vi har omfatter ofte bruk av kjøkkenet. Vi har egne arrangement som for eksempel påskelunsj, middagssalg, den populære 4. juledagsfesten og ikke minst storsuksessen Smaken av Ogndal, teater og juletresalg. Til utleie etterspørres det også kjøkken i alt fra bryllup og konfirmasjon til møter med enkel servering eller fester med mulighet for nattmat. 

Det nye kjøkkenet har fått nytt gulv i vinyl som er enkelt å vaske og med strategisk plasserte sluker som tar unna vaskevann. Den totale gulvflaten har også blitt større. Vi har bygd et nytt område for kiosken med en lettvegg som tar unna støy (skravvel? 😉 ) fra kjøkkenet, og kaffemaskina blir plassert sånn at den er tilgjengelig fra kiosken. 

Vaskesonen er nå det første man kommer til når man går inn i kjøkkenrommet. Dette gjør det lettere å få unna oppvasken som kommer inn, og at maten som skal ut anrettes i ren sone. Bakkene med nyvaskede kopper går rett fra oppvaskmaskina og inn på et lagerrom ved siden av. Lagerrommet har inngang både fra kjøkkenet og fra litjsalen. Nå skal altså jobben med å dekke bord og rydde etter selskap gå mye lettere for servitørene våre. Medaljeskapet til Torgeir Brandtzæg vil nå bli på høyresiden av døra til storsalen. 

Siden det ikke ble noe teater i 2021 har Svein Eilert Skrataas, leder i teaternemnda, tatt på seg å være byggeleder for kjøkkenprosjektet. Hans innsats i prosessen har vært formidabel, og han har vært engasjert i både organisering av arbeidet og håndverk.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Atle Egge er kokken bak all den gode maten på Smaken av Ogndal. Hans kokke-kompetanse har vi søkt når vi har skissert kjøkkenet. Nå kan han glede seg til å tilberede mat i romslige, praktiske omgivelser. Matlaging skal skje med mye benkplass og godt med albuerom. 

Økonomisk sett har 2020 og 2021 vært dårlige år for Gildevangen. Vi har hatt få arrangementer og inntektene har følgelig vært lavere enn i normale år, men Laila Vigdis Nilsson Engan så muligheten til renovasjon i fraværet av arrangement. Den totale kostnaden for prosjektet er beregna til å bli 600 000 kroner, hvorav om lag en tredjedel vil bli dekt av spillemidler. I tillegg får vi en del pengegaver fra privatpersoner så vel som lag, foreninger, og bedrifter. Resterende blir det tatt opp lån på. Nå gleder vi oss til hver utleie og hvert arrangement. Vi ønsker å holde lånesummen så lav som mulig og tar selvsagt imot gaver enda.

Vipps #666327

06.06.21
Morten Austheim – Skrivar, UL Ogna