Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Flott samarbeid Ogndalsbruket – Ogndal skole

Foto: Ogndal skole

Flott samarbeid mellom Ogndal skole og Ogndalsbruket

 

Denne våren har vi, ved Ogndal skole, vært så heldige og fått til et samarbeid med Steinkjer kommuneskoger, Ogndalsbruket.

Det er elevene på mellomtrinn, som skifter på å være med. 2 – 3 elever pr. gang, alt etter hva arbeidsoppgaven går ut på.

 

Bryggeutsett

 

Elevene får prøve seg på ulike oppgaver, eks. vedlikeholde, restaurere og sette ut brygger. Vedarbeid, renhold av hytter, samt vedlikehold, frakt og utsett av båter og kanoer. I tillegg er også klopplegging og merking av turstier, beising og utsetting av benker, oppgaver de har fått prøvd seg på. Et mangfold av lærerike gjøremål. Mange fine samskapingsøyeblikk, hvor elevene tilegner seg mye praktisk kompetanse.

De deltar på oppdrag, uansett vær. Om det har vært sol og varmt, eller snødd ilpa dagen, har elevene alltid vært like fornøyd, etter endt arbeidsdag.

Klopplegging mot Gruvfjellet og Badstubekkvola

 

Steinkjer kommune ønsker å sette søkelys på inkludering og psykisk helse, bla ved å være en Hodebra-kommune. Dette samarbeidet må sies å være et godt Hodebra-eksempel; her gjøres noe aktivt, sammen med andre og ikke minst meningsfullt.

 

Bord og benker beises.

 Det er behov for å få inn mer praktisk arbeid i skoledagen, som av og til kan bli for «teoritung».  Her får elevene virkelig vist gode, praktiske ferdigheter, som understøtter teorien de har tilegna seg.

       

Reparasjon/restaurering av brygge

Det er «karran på Ogndalsbruket», Per Odd, Leif og Trygve, som må ta en stor del av æren, for at dette samarbeidet har blitt en suksess. De er helt enestående i måten de møter, veileder og ser elevene på.

Vi er utrolig glade og takknemlige for at elevene får mulighet til å delta på dette – håper på videre tett og godt samarbeid.

 

Representanter fra Steinkjer kommuneskoger, Ogndalsbruket og Ogndal skole,
er godt fornøyd etter endt arbeidsdag.

 

 Berit S. Kvernmo