Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Snart premiere på årets teateroppsetning

Tornerose facebookcover

UL Ogna teaternemnda inviterer til årets teateroppsetning:

Tornerose

Tornerose er en moderne versjon av det gamle folkeeventyret fra 1300-tallet, skrevet av Trønderne Kari Wist Holmen og Gunhild Hjertaas.  Hos oss er det fritt bearbeidet og tilpasset av vår instruktør, Kari Lise Skrataas Hynne. Stykket ble skrevet høsten 2015 i en tid da det herjet en innvandringsdebatt i Norge og er en god anledning til å jobbe med temaet opp mot barn og unge. Med krigen i Europa i dag er temaet fortsatt aktuelt. Hvis vi lukker øynene for det som skjer rundt oss kan de verst tenkelig ting skje. Vi må ikke sove i 100 år.

Historien følger det klassiske eventyret med prinsesse Tornerose som stikker seg på en forgiftet spinnetein og faller i en hundre år lang søvn, inntil en prins vekker henne med et kyss. Han bryter dermed fortryllelsen som hviler over slottet, der prinsessen og hele hoffet og tjenestefolket ligger i dyp søvn, mens slottet gror til av en tornefull rosenhekk. Men hvordan er det å våkne opp etter at hundre år er gått? Verden har gått videre uten Tornerose og nå må hun tilpasse seg for å bryte forbannelsen slik at den onde fe mister all makt. Men hvordan vinner man over en ond fe av i dag? Tornerose må bruke all sine fegaver viljestyrke, nysgjerrighet, rettferdighet og selvtillit skal hun klare oppgaven.

Ca 25 skuespillere i alderen 10 – 70 år står på scenen og med et produksjonsapparat på ca 15 personer er dette en stor oppsetning for UL Ogna. Men etter over 2 år med Corona-pause er vi mer en klare til å komme i gang.

Forestillinger på Gildevangen:
Fredag 10.mars kl. 18 Premiere!
Søndag 12.mars kl. 17
Tirsdag 14.mars kl. 18
Torsdag 16.mars kl. 18
Søndag 19.mars kl. 17

Priser: 250 kr for voksen / 125 kr for barn
20% grupperabatt ved kjøp/bestilling av minimum 8 billetter.
Billettsalg i døra, eller bestill til tlf. 48218701

Et lite glimt fra sangøving: