Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Stor suksess med Klubb og duppe på Gildevangen

Tallerken med klubb og duppe
I går fikk UL Ogna gjennomført første runde med middagssalg på lang-lang tid. I forbindelse med koronanedstenginga benytta ungdomslaget anledningen til å rive det gamle kjøkkenet og bygge nytt.
Prosessen med kjøkkenbygging var lang – men takket være byggeleder Svein Eilert Skrataas og mange dugnadstimer fra flere kom de endelig i mål.

God mat

Trond Robert Engan tok middagen på Gildevangen i går, og sier at maten var god – som den bruker å være. Etter den 4.klubben med duppe og flesk var han mett enda når han ankom Mosjøen noen timer etterpå. En som ikke er like trent i å spise klubb og duppe er Morten Austheim, som har et minne fra barndommen om at han ikke likte denne retten. Etter å ha prøvd et par ganger nå i voksen alder endte han opp med å forsyne seg to ganger, og kommer til å bli fast middagsgjest når dette er på menyen.

Tomt før dagen var omme

Det er tydelig at klubb og duppe «sle ann», for en time før stengetid ble det tomt.
Det var heldigvis under 10 stk. som kom for seint til å få mat, inkludert ordfører Anne Berit Lein. Ordføreren er veldig glad i klubb og duppe og tar gjerne middagen på Gildevangen når hun får muligheten til å kjøpe klubb og duppe der.
Kari Storli som har stått for salget anslår at det ble solgt ca. 130 porsjoner, der omtrent 100 stykker spiste på Gildevangen og resterende tok med seg takeaway.

Velfungerende kjøkken

Kokkene synes det er fabelaktig med mye mer plass på kjøkkenet, og hele middagen gikk helt knirkefritt. Det ble til forskjell fra før om årene Ingen kollisjoner på tur mellom grytene når plassen er så stor.

Dette gjentas!

Med så stor interesse for klubb og duppe tenker komiteen allerede på å gjenta dette i høst.

Dette er en viktig inntektskilde til å betale ned kjøkkenet som UL Ogna nå har et stort byggelån på. Arrangørene håper på at enda flere kommer neste gang, både bygdafolk og utabygdes er hjertelig velkommen. «Vi ska bu oss me enda meir mat te neste gång» sier Eva Lien Røliaunet som har ledet kjøkkengjengen gjennom en travel men super dag.