Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Vel gjennomført Ognamartna

Jens Kvernmo Ognamartnan 2019

Årets Ognamartna var nummer 12 i rekken, og vi må vel kunne si at det ble en av de beste i historien. Vi ble for en gangs skyld velsignet med fint vær, selv om værgudene spilte oss et puss dagen før arrangementet.

Fredag før martnan ble både sceneteltet og storteltet vårt tatt av vinden. Sceneteltet ble lappet sammen, mens storteltet kunne ikke berges. Heldigvis ble ingen skadd! Fredag ble dermed noe hektisk ettersom vi måtte omplassere alle utstillere som egentlig skulle stå i storteltet. Løsningsorienterte og flinke folk ordnet opp og vi fant de ekstra plassene vi trengte.

Vi hadde stor variasjon i utstillere denne gangen, og så var vi så heldige at Jens Kvernmo ville tilbringe dagen sammen med oss. Hele to ganger var han på scenen og ble intervjuet av Morten Resve, og i tillegg inviterte han barna til bålfyring i gapahuken.

Vi hadde store deler av dagen bare sånn akkurat nok plass til publikum sine biler på parkeringsplassen, så det var tydelig et jevnt tilsig og avgang av biler med folk til martnan. Ognamartnan 2019 er ikke ferdig evaluert enda, men magefølelsen sier at det var en av de beste noensinne.

Tusen takk til alle noe stilte som utstillere, på dugnad eller som publikum. Vi trenger dere alle 😊

Silje Vangstad,
Ognatinget, leder i martnaskomiteen.